Stocarea datelor pe suport electronic nu mai reprezinta o noutate de mult timp, insa trecerea pe cloud inca reprezinta o optiune trecuta cu vederea, evitata sau privita cu neincredere de multi dintre noi. Ce reprezinta, de fapt, Cloud Computing-ul?

In cea mai simpla forma, ganditi-va la posibilitatea racordarii la o retea electrica unde veti plati doar ce consumati. Termenul desemneaza stocarea, prelucrarea si utilizarea prin internet a datelor care se afla pe calculatoare localizate la distanta. Numeroase persoane utilizeaza in prezent cloud-ul fara a-si da seama de acest lucru. Servicii precum e-mail-ul pe internet sau retelele de socializare au la baza tehnologia cloud.

Economisire – acest concept suna foarte bine pentru oricine, prin Cloud Computing anulandu-se costurile aferente unor servere dedicare, baze de date complexe si infrastructurii fizice.

Aducem in discutie aici situatia companiilor mici care, apeland la aplicatiile economice traditionale, se vad nevoite sa investeasca substantial in servere si spatii pentru acestea, retele, capacitati de stocare si o mica armata de oameni care sa se ocupe de instalare, configurare si intretinere.

Apeland la Cloud Computing, veti scuti considerabil din cheltuielile pentru servere, licente software, hosting, mentenanta sau personal tehnic specializat.

Mobilitate – Aceasta mobilitate se resimte mai puternic atunci cand avem nevoie de acces rapid la datele critice. In plus, cum ar fi sa scapi de corvoada transportului de date, prezentari si informatii importante pe diverse suporturi?

In Cloud nu ai nevoie decat de o conexiune de Internet, astfel incat sa poti accesa in orice moment si in orice locatie geografica informatiile stocate. Cloud-ul ofera o mobilitate tot mai mare utilizatorilor iar acesta este un fapt pe care nu il poate contrazice nimeni.

Pe scurt, aceasta solutie de utilizare a resurselor informatice externe prin intermediul Internetului se poate dovedi o idee salvatoare pentru multi dintre voi! Iar daca aveti nevoie de un sfat si o mana de ajutor, nu uitati ca echipa UpTime-IT va sta la dispozitie!