Solutii IT oferite de profesionisti in domeniu
Servicii IT si Web-Design
Ce este backup-ul si de ce trebuie facut?
- Dimensiune Font: Larger Smaller
- Clickuri: 3064
- 0 Comentarii
- Aboneaza-te la aceasta postare
- Printeaza
- Bookmark
Vom incepe cu cea mai simplista definitie posibila – backup-ul de date reprezinta copia de rezerva a documentelor si fisierelor facuta pentru a preintampina pierderea datelor. Iata cum am inclus si motivul pentru care backup-ul este necesar! Acum ne mai ramane sa dezvoltam putin acest subiect, datorita multelor ocazii in care ne-au fost puse aceste intrebari.
In primul rand, exista situatii frecvente in care ne spunem ca nu avem de ce sa facem un backup sau il amanam. La urma urmei, noua nu are cum sa ni se intample chiar acum ceva care sa ne faca sa pierdem toata munca, respectiv nu are cum sa ni se defecteze hard disk-ul, este imposibil sa ni se viruseze calculatorul sau pur si simplu sa stergem din greseala un fisier important. Sunteti siguri?
Backupurile periodice sunt indicate pe masura ce reusim sa strangem documente importante pe HDD, fie ca vorbim aici despre fotografii ori clipuri video, prezentari, rapoarte, documente Word, Excel etc.. Astfel, daca se intampla ca in mod accidental sa pierdeti informatii importante, va exista intotdeauna o copie menita sa va ajute.
Trebuie retinut si faptul ca exista mai multe variante de backup, pliate pe nevoile si cerinte voastre. Astfel, puteti opta pentru un backup manual (personalizat), realizat de un tehnician la un anumit interval de timp, in functie de preferintele voastre – zilnic, saptamanal, bilunar, lunar. Aveti si varianta backup-ului automat realizat prin intermediul unui software dedicate, ambele avand ca destinatie o resursa hardware dedicata. Ca solutie alternativa, la care apeleaza din ce in ce mai multi dintre noi, este backup-ul in Cloud, caz in care datele sunt stocate in mediul on-line prin oferirea de spatiu de gazduire.
Alte aspecte de care ar trebui sa tinem cont?
- Backup-ul nu reprezinta mutarea datelor de pe calculator/laptop pe un hard extern, ci copierea acestora, duplicarea lor in cat mai multe serii.
- Backup-ul nu inseamna mutarea datelor de pe o partitie pe alta, pe acelasi HDD.
Acestea fiind spuse, speram ca am clarificat ce este backup-ul datelor si de ce trebuie facut, ramanandu-ne doar sa va amintim ca, in cazul in care intampinati probleme, noi va stam la dispozitie!