Generalizarile si aplicarile de sabloane sunt usoare si la indemana, insa nu neaparat corecte. La fel ca in oricare alte domenii, si in industria IT nevoile fiecaruia sunt diferite iar acest lucru se datoreaza unui cumul de aspecte ce nu trebuie pierdute din vedere. Haideti sa vedem cateva dintre argumentele care stau la baza necesitatii unor solutii personalizate atunci cand intampinam probleme.

In primul rand, trebuie pornit de particularitatile business-ului vostru, altfel spus de ce aveti nevoie pentru ca afacerea sa se desfasoare in cele mai bune conditii. O analiza aprofundata, realizată de specialisti in domeniu, va puncta acele elemente in care trebuie investit, astfel incat atentia sa se concentreze asupra partilor vitale: 

  • care sunt punctele slabe?
  • ce probleme intampinam si cum pot fi acestea remediate?
  • care sunt riscurile la care ne expunem?
  • cum putem utiliza in siguranta toate resursele?

Aceasta analiza, desi de o importanta majora, este mult prea usor trecuta cu vederea, ajungandu-se in situatii in care se ofera solutii ineficiente, dar costisitoare.

De asemenea, stim cu totii că boom-ul tehnologic imprima o dinamica din ce in ce mai sporita, de prea mult ori nemaiputand face fata tuturor noutatilor din acest sector – indiferent ca vorbim aici despre partea de software sau cea de hardware. Softuri, drivere, update-uri, sisteme de operare – totul este intr-o continua schimbare iar cel care nu tine pasul poate pierde cursa foarte usor.

Asadar, de ce sa privim sistemul informatic ca pe o sursa generatoare de probleme, intrebandu-ne constant oare ce va mai urma sa se strice sau sa nu functioneze, cand putem apela la solutii personalizate, inteligente si eficiente? IT-ul poate fi cel mai mare aliat pe drumul catre succesul afacerii voastre, trebuie doar actionat pornind de la aceasta premisa!